Rababerpaajjj!
Idag bakar jag rababerpaj med Märta. Först plockar rababer som Märtha har hemma.
Sen bakar vi paj som står på recepten.se, det blev paj jättegott med grädde.
Sen bakar vi paj som står på recepten.se, det blev paj jättegott med grädde.
Ingredienser:
- 3 stjälkar rabarber
- 2 msk potatismjöl
- 0,75 dl strösocker
- ev. 1 tsk malen kanel
Smuldeg:
- 3,5 dl vetemjöl
- 1 dl kokosflingor
- 1 dl strösocker
- 150 g smör eller margarin
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C. Ta fram smöret till smuldegen så det hinner bli lite varmare än kylskåpskallt till smuldegen ska göras.
Skär rabarbern i ½ cm tjocka skivor och lägg i en ugnssäker form. Strö över potatismjöl, strösocker och eventuellt kanel. (Man kan om man vill först blanda potatismjöl, socker och kanel så blir det jämnare utspritt och man slipper klumpar.)
Smuldeg:
Blanda vetemjöl, strösocker och kokos i en bunke. Tillsätt smöret skuret i mindre bitar. Finfördela smöret med händerna till en grynig massa eller använd elvisp. Fördela smuldegen jämnt över rabarbern.
Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i 225°C i ca 20 minuter.
Kommentarer
Trackback