Drottningkaka
Efter jobbet, jag är sugen på nånting söt och gott.
Jag försöker att leta nån bra recept.
Jag hittar en recept från http://www.alltommat.se/recept/drottningkaka-17622/
det blir drottningkaka idag, jag har bär i frysen, så tycker jag passar bra om jag ska baka den.
Nu väntar jag på kakan i ugnen.
Min kaka är gott, den här gång till M tar mig på jobbet.
Jag försöker ta kort men det blir inte så bra på kort, men smaka jättegott ändå
Ingredienser
Jag försöker att leta nån bra recept.
Jag hittar en recept från http://www.alltommat.se/recept/drottningkaka-17622/
det blir drottningkaka idag, jag har bär i frysen, så tycker jag passar bra om jag ska baka den.
Nu väntar jag på kakan i ugnen.
Min kaka är gott, den här gång till M tar mig på jobbet.
Jag försöker ta kort men det blir inte så bra på kort, men smaka jättegott ändå
Ingredienser
2 st | ägg |
---|---|
3 dl | socker |
2 msk | potatismjöl |
0,75 dl | vatten, kokande |
0,75 dl | mjölk, kall |
200 g | smör, smält |
2 tsk | vaniljsocker |
2 tsk | bakpulver |
3 dl | vetemjöl |
250 g | bär, färska eller frysta, t.ex blåbär, hallon |
Till servering:
vispad grädde, flagad choklad och färska bär |
---|
Tillagning
Vattnet kokas upp innan det blandas i kaksmeten tillsammans med smör och mjölk för att kakan ska bli extra saftig.
1 Sätt ungen på 200 grader.
2 Vispa ägg och socker poröst och tillsätt potatismjölet.
3 Smält smöret och koka upp vattnet var för sig. Rör först ner smöret, därefter vattnet och slutligen den kalla mjölken i äggsmeten under ständig vispning. Vispa smeten slät.
4 Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl och sikta ner i smeten under omrörning. Rör smeten slät och jämn.
5 Häll smeten i en smörad och bröad form i storleken 36x26 centimeter. Strö bären över smeten. Grädda kakan i ugn i cirka 30 minuter.
6 Skär kakan i bitar och servera med vispad grädde, flagad choklad och färska bär på toppen.
Kommentarer
Trackback