Bakar potatisbakelse!



                       
Ca 56 stycken
Botten
4½ dl socker
4 ägg
200 g smör/margarin
2½ dl mjölk
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 msk vaniljsocker
Smörkräm
200 g margarin
2 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
4 dl marsankräm, följ receptet för kokt marsankräm.
Topping
ca 250 g riven mandelmassa
kakao
Ugnsvärme - 200 grader
Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smöret och häll i mjölken, häll sedan ner det i äggblandningen.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll i smeten och rör om till en slät smet.
Smörj och ströa en långpanna, ca 35x40 cm. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
Låt kakan kallna.
Gör smörkrämen. Gör marsankrämen och låt den kallna. Vispa margarin, florsocker och vanlijsocker kraftigt med elvisp. Klicka nu ner smörkrämen lite i tagit i smörkrämen och fortsätt vispa kraftigt tills du har en fluffig kräm.
Bred den över kakan.
Riv mandelmassan och strö över och sedan siktar du kakao ovanpå.
Ställ kakan i frysen en stund innan du skär den i rutor.

Kommentarer
Postat av: Emma

Åh! ser å gott ut!

2012-02-05 @ 07:41:54
URL: http://mandelmamma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0