Förstår inte?

Idag jobbar jag som vanligt kl. 07.00-16.00, det är kallt ca -20 grader.ทำงานไปเรื่อยๆๆแล้วก้อเบื่อว่ะ
บางทีคนเราก้อทะเลาะ หรือมีเรื่องผิดใจกันได้น่ะ มีอะไรก้อต้องอดทน บางทีคนที่ดีที่สุด อาจจะเป็นคนร้ายก้อได้ ไม่เอาน่า อย่าคิดฟุ้งซ่านเลย
ไม่นานก้อได้กลับบ้านแล้ว อดทน ทำตามความฝันดีกว่า อย่าไปคิดมากไร้สาระ ใช้สติในการดำรงชีวิตดีกว่าน่ะ
อย่าไปคิดเรื่องอดีต เริ่มต้นใหม่ เป็นคนใหม่ ที่สดใสกว่าเดิมดีกว่าน่ะ

Helt otroligt winter!!

Nästa 2 veckor redan det snöa jättemycket, jättemycket, det helt otroligt!  Det är mer än förra året, det är helt otroligt, alla pratar om snö.

Idag kommer Wan & Rikard till våran hemma. Vi äter Thai mat & svensk mat.

Vi är glad och alla är med från maten.  Egentligen ska Tik komma också men nej!! Hon har liten problem, hon kan inte koma. Jag är lite ledsen, Tick kan inte komma.

Men men,
Det är otroligt, Gunnär ringde till mig att han vill komma och hälsa på. Jag är jätteglad.
Kaew & Gunnär kommer och pratar en stund. Får de fika, koffe med chokladsuffle..

Efter äter, Jag och Wan går ut och tar kort! Nu har vi jätte fint kort på vinter med storm!!


Fantastic Julefton med min fämilen!Idag fick jag 12 paket från våra fämilen.Det helt otroligt. Tack till alla min fämiljen!
Det är så många saker som jag fick, ljuststake, örhänge, digital frame, mycket pengar och nån annat som jag vet inte vad man kallas? Surprise!! Fick jag en ny klockan från min älskling....(*.*)

Färdigt med julklappar!!

Jag har jobbar idag kl.07.00-15:45.Idag känner jag bättre,allting gick bra. Jag har fått en julklapp plus julkort from Emma.Tacka till henne jättemycket. Hon är jättebra kompis.Efter middag börjar jag göra klart med alla paket till våra fämilen. Det är roligt att göra. Imorgon ska jag skriva jul kort till de.Idag hinner jag inte, har ganska mycket att göra, jag är väldigt trött.
Martin jobbar efter middag, idag glömmer han att ta mig kaka på jobbet. Synd på honom!!
I morgon ska han får köttfärssår som jag lagade idag. Martin tycker om jättemycket jag vet.Helgen!

Vi har riktigt helgen, görar ingention så mycket, bara äter, sover och vilar.Idag planerar vi att baka äpplekakor hos Märtha som vanligt..Jag handlade 5 stycken äpple på Coops igår.
.
Martin vaknar inte än. Han ligger på sängen och sover gott. Men jag har vaken för att jag går på säng tidigt som jag brukar gjort.
Kl 15.00 åker vi till Örviken, vi farar där ganska sent eftersom jag känner inte bra.Jag är tråkigt till allting.
Men men men!!
Märtha har allting som vi kan baka äpplekaka och jag har äpple. Efter middag börjar vi baka kaka.
Vi har bakade 2 stycken, Märtha har en och jag har en äpplekaka.
Våra äpplekaka blev väldigt gott!! Alla tycker om, de tycker att de är goddare än paj..
Äpplekaka recept....


Eat out!Hej, det är fint väder idag, inte så kallt bara -5 grader,solen skiner! Ni kan se från bilder.
Jag vaknar ganska tidigt. Martin sover så länge till kl 10.30

Vi bestämmer oss att fara på stan och handla nån julklapp till Henrik och Roland. Det är lätt att hitta för att vi vet redan vad vi ska shoppa till dem. Det finns jättemycket folk på stan, många letar julklappar. Vi gick till stan och tittade til vi blev hungriga. Idag ska vi äta på WOOK & ROLL, så länge sen vi åt där. Martin är ganska hungrig. Han äter ris och kyckling med svamp. Jag äter shushi. Umm! Maten är gött. Vi tycker att de har bra pris, inte så dyrt..
Vi är mätt efter maten.

Igår åt vi också ute på Tiphuset.Vårat området bjöd på julmat till oss,vi åt tillsammans, Martin, Sören, Simon och JAG...(Ummm, jag är lite tjock )

Sista dag hos Norrhammarskolan.

Idag jobbar jag kl 7.00-16.00 som vanligt. Den är sista dag för jag att jobba på skolan köket.Jag har jobbat där bara fredagar, 10 gånger totalt från October 12 till nu. Sista dag är lugna, inte så mycket elever för att de har jul lov, bara små barn som kommer äta idag, det är skönt. Idag serverar vi pytt i panna till barnen. Barnen är gulliga. De är söta.
Alla är trevliga på Norrhammar, de lärar mig i köket. Jag har bra arbetkamrat. Tack till alla! Jag krammar till mina kompisar. Vi ses!!


Jag är inte lycklig.

Jag vaknar kl 6 på morgonen idag, men jag känner inte så bra.Jag vet inte vad hände? eller what is wrong to me? Allting är bra eller inte bra till mitt livet i Sverige, jag vet inte. Jag bor i Sverige nästan 1 år nu.(It seems like everything went well) Men nej!! I do not so happy...Ojj!!
Jag sover hela dan idag. Jag gör ingenting bara ligger på sängen. Jag tänker på mitt gamla jobbet i Thailand.Det var roligt. Jag hade bästa kompisar som förstår mig.Jag saknar mitt gamla liv i Thailand.
Nu känn allting tråkigt.

I orkar inte att göra nånting...(^.^) bara ledsen och ledsen för vad då??


AmaryllisIdag vaknar jag kl 9.00,efter min frukost börjag jag tittar på min Amaryllis igen, jag tittar till de varje dag.Fyra stycken blir blommorna redan, bara en stycken som väntar att bli blomman.Det är skönt att titta till blommor när jag vaknar!!    Kl.10,53 Martin sover stilla i sin sängen.Låt honom sover gott idag för att han ska jobba på kvällen.  Jag ska städa våran lägenheten. Senare planerar jag att vila och dricka kaffe med Martin på afton.
Jag har kaffe och blåbärpaj..Det är min favorite efterrätt....

Juldekoration


Vi har satt julgran och ljusstake i fönstret.
De ser jättefina ut...Jag tycker om jättemycket..Jag känner att Julen kommer snart. Vi har också handlat julklapp till våran kompis. Men det är inte färdigt än, vi har funderat på att handla till våran föräldrar och Martins bror också. Men jag hoppas Martin ska köpa nånting speciellt för mig som jag kan fira JUL!

Jul Stämning

 
Det här pepparkakor som jag gjort idag med Märtha. Det är roligt men trött i händerna.
Det är första gång som jag göra pepparkakor, jag tycker om jättemycket.
Martin och Henrik sitter bara och pekar till mig vad kan jag göra eller hur kan man göra.Umm!
De retas mig!
Jag har gjort pepparkakorhjärta, pepparkakorgubbe, pepparkakortomte and nån annat som jag kan inte kalla på svenska.
Märtha erbjuder oss för middag.Precis tycker om Martin jättemycket, han tycker om att äta med sin föräldrar.
Mamma kokar ris, älgstekt med brunsås, korv och många saker som jag vet inte, kommer inte ihåg deras namn på svenska som vanligt.
Kl 17.00 åker jag och Martin till våran lägenhet. Vi hade en bra dag.

Välkommen till min blogg!

I dag börjar jag att skriva  min blogg på hemsidan, jag har funderat så längre om min blogg, vad ska jag skriva eller vad kan det blir for min blogg namn?
Jag tycker det är bra ide för jag om jag kan skriva min dagbok på internet ,det är röligt och jag kan träna min svenska. Hoppas alla förstår vad jag skrivar (*.*) ......

RSS 2.0