Rababerpaajjj!

Idag bakar jag rababerpaj med Märta. Först plockar rababer som Märtha har hemma.
Sen bakar vi paj som står på recepten.se, det blev paj jättegott med grädde.








Ingredienser:

Smuldeg:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°C. Ta fram smöret till smuldegen så det hinner bli lite varmare än kylskåpskallt till smuldegen ska göras.

 

Skär rabarbern i ½ cm tjocka skivor och lägg i en ugnssäker form. Strö över potatismjöl, strösocker och eventuellt kanel. (Man kan om man vill först blanda potatismjöl, socker och kanel så blir det jämnare utspritt och man slipper klumpar.)

 

Smuldeg:

 

Blanda vetemjöl, strösocker och kokos i en bunke. Tillsätt smöret skuret i mindre bitar. Finfördela smöret med händerna till en grynig massa eller använd elvisp. Fördela smuldegen jämnt över rabarbern.

Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i 225°C i ca 20 minuter.

 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0