Vecka 35

ok då

Mina goda drottningpaj med kokos




                                                  
                                                  
                                                

Jag älskar naturen!



                                                 
                                                 


Guldtackan 24K




        

Jag fick smaka den ny bakelsen som Skellefteå ska lansera framgent , nämligen Guldtackan 24K en guldtackebakelse som innehåller både hjortron (snåttren) och Västerbottensost…

Det är gott men inte så söt utan matig och jag tycker att det är gott ändå.

Tacka till Jimmy som bjöd.




Dagen maträtt + efterrätt


   

V. 33 Sista veckan för heltid (sommarjobb)

  Sista veckan på jobbet (heltid) tog slut och sommar är slut! Det börjar regnar och solig försvann.

I fredag cyklade jag på skolan, upprop. Lektionen börjar på måndag. Vad roligt att skolan börjar!
Jag går på Svenska och Engelska kurs, och jag tror att jag har problem att prata engelska i klassrummet.
Det var 2 år att jag försöker att använda Svenska så mycket så möjlig, just nu jag kan ganske bra Svenska men Engelska är inte så bra, jag glömmer bort.

  Igår träffade jag Jimmy och hans barn på stan, jag gick runt en stund med sina barn. Det var roligt!
Jag hittade klänningar som jag tycker om och jag köpte kläder som jag gillade, det var roligt men min pengar tog slut. :)))
  Idag väntar jag för min man när han ska vakna, han är bakis. Jag vill plocka blåbär, jag behöver skjut!

En riktig fin sommar med familjen och släktingar.

Siv och Erik kommer till Örviken idag, och det är jättelänge sen de kommer hit eftersom att de har inte tid. De resar mycket. De vill äta surströmming, och jag får tur att prova surströmming för första gången.

  Första gång med Surströmming, jag åt 4 stycken. Det är gott men luktar hemsk från början. De är imponerad det att jag åt mycker surströmming för första gång. Roland sa att jag är duktig att äta. Märta och Siv lärar mig hur kan man äta det.
  Vädret är perfekt, riktig fin sommar i helgen, 25-56 grader har vi! Fick vi hallontårta från mamma. Mumms.

Ps. Jag har ätit surströmming och druckit snaps som jag tycker att det passar bra till surströmming.
Jag fick höra de sjunga Nu Tar Vi Den sång och många skål har vi gjort. Det var riktig riktig trevligt.



            
                   
                                


Idag bjuder jag mina gäster med Pastagratäng och Hallonkaka till efterrätt

Idag bjuder jag mina gäster med Pastagratäng och Hallonkaka till efterrätt!


                          
Det är inte ofta att Tik och familjen ska komma hit eftersom att de har inte tid. Idag åker de till Skellefteå med sina barn och en släkting. Jag är glad att de kommer att idag är min tur att bjuda på mat.
  Jag lagar pastagratäng som jag fick recept från jobbet. Anders är imponerad, han sa att det är mycket gott!
Jag bakar hallonkaka till efterrätt. Det är inte illa, jag tycker att det är bra, hallon är mycket gott och nyttig!

Fransk hallonkaka recept!

2 ÄGG
2 DL STRÖSOCKER
2 OCH EN FJÄRDEDELS DL VETEMJÖL
0.5 TSK BAKPULVER
200 GRAM FRYSTA HALLON
100 GRAM SMÖR, KYLSKÅPSKALLT


1. Sätt ugnen på 175 grader
 2. Smörj en pajform med fasta kanter.
 3. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
 4. Bred ut smeten i pajformen. Fördela hallon jämnt över kakan. Hyvla över smöret.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter.

 


Mumsiga Hallonmuffins

Hallonmuffins

100 g  smör

2 st ägg

1 1/2 dl strösocker

2 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver.

1/2 dl  vispgrädde

200 g färska eller frysta hallon (gärna små hallon)

Gör så här:

1.Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.

2.Vipsa ägg och socker pösigt.

3.Blanda mjöl,bakpulver och vaniljsocker i en skål.

4.Häll i mjölet i äggblandningen.Rör ihop försiktigt.

5.Häll i smör och grädde och rör om tills det blir en jämn smet.

6.Sätt  muffinsformar i en muffinsplåt.

7.Häll i smeten i formarna,fyll dem endast 2/3 .Lägg i några hallon i varje form med lite mellanrum.

8.Grädda i mitten av ugnen i 12-15 min 200 grader.

    

http://www.sannaspicknickkorg.se/?p=1854


RSS 2.0