Idag bjuder jag mina gäster med Pastagratäng och Hallonkaka till efterrätt

Idag bjuder jag mina gäster med Pastagratäng och Hallonkaka till efterrätt!


                          
Det är inte ofta att Tik och familjen ska komma hit eftersom att de har inte tid. Idag åker de till Skellefteå med sina barn och en släkting. Jag är glad att de kommer att idag är min tur att bjuda på mat.
  Jag lagar pastagratäng som jag fick recept från jobbet. Anders är imponerad, han sa att det är mycket gott!
Jag bakar hallonkaka till efterrätt. Det är inte illa, jag tycker att det är bra, hallon är mycket gott och nyttig!

Fransk hallonkaka recept!

2 ÄGG
2 DL STRÖSOCKER
2 OCH EN FJÄRDEDELS DL VETEMJÖL
0.5 TSK BAKPULVER
200 GRAM FRYSTA HALLON
100 GRAM SMÖR, KYLSKÅPSKALLT


1. Sätt ugnen på 175 grader
 2. Smörj en pajform med fasta kanter.
 3. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
 4. Bred ut smeten i pajformen. Fördela hallon jämnt över kakan. Hyvla över smöret.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0